Фондациите Биоразнообразие“ и Темпо“ организират онлайн турнир, озаглавен Изгубената храна“, за

...
Фондациите Биоразнообразие“ и Темпо“ организират онлайн турнир, озаглавен Изгубената храна“, за
Коментари Харесай

Турнир учи децата защо не трябва да разхищаваме храна

Фондациите „ Биоразнообразие “ и „ Темпо “ организират онлайн шампионат, озаглавен „ Изгубената храна “, за деца от 3. до 7. клас .
Турнирът е безвъзмезден, ще се организира идната седмица сред 16 и 20 януари , а формата за регистрация, разпоредбите и техническите условия може да намерите.

Както подсказва заглавието, тематика на надпреварата е разхищението на храна.

Участието е отборно, с по 2-ма до 6-има състезатели.

Когато изхвърляме храна, в действителност изхвърляме и естествените запаси, които са употребявани за нейното произвеждане, пакетиране и превозване, т.е. изхвърляме храна, вода, енергия и в действителност – пари , изясни пред Радио София Владимир Цветков от „ Темпо “:

 „ Турнирът ще накара учениците да научат повече по тематиката, да вникнат по-дълбоко в проблемите по запазване на околната среда. Те могат да вземат участие когато и да е. Продължителността по отговаряне на въпросите е към 30 минути. За спечелилите са планувани и награди. Ако правилните отговори на тимовете са  над 70%, ще дарим 1000 лв. на Българската хранителна банка , чиято активност е точно срещу разхищението на храни. “

Цветков обърна внимание, че към половината от разхищението на храна става у дома , освен в магазини и заведения.

Неоползотворяването, изхвърлянето на такива артикули, въздейства както на климата, по този начин и на местата, които са ни нужни, с цел да произвеждаме храни . Освен всичко друго, децата би трябвало да знаят, че е добре да си изяждат всичко и да стопират водата, до момента в който си мият зъбите, само че това няма да реши проблемите с световното стопляне.

Трябва да се интересуват, да се замислят и да знаят повече по тези тематики, акцентира Цветков.
По обявата работи: Георги Нейков
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР